Pe piata auto exista multe service-uri si multi producatori care comercializeaza folii auto. Am mai discutat in cadrul acestui site despre cum facem selectia atunci cand vrem sa alegem cel mai bun produs, dar e timpul sa vorbim si despre cateva tertipuri pe care le folosesc unii comercianti care vand produse neavizate RAR dar care beneficiaza de o reclama fortata. In randurile ce urmeaza vom incerca sa raspundem la cateva mituri despre foliile de protectie antiefractie.
Toate foliile antiefractie au si rol de protectie U.V.?
Nu neaparat si nu toate foliile protejeaza la fel. Problema poate sa apara la foliile neomologate RAR si care provin din state non-UE. In primul rand exista posibilitatea sa cumperi o folie care e doar „colorata” fara sa aiba si filtre impotriva U.V. Foliile antiefractie care sunt montate in service-uri autorizate au si rol de protectie datorita certificatelor oferite de catre producator. In principiu, o folie de calitate minimalizata impactul pe care il au razele solare asupra bordului autoturismului si au si rol de folie antisolara. Datorita acestei tehnologii, o persoana care circula foarte mult cu masina si se expune razelor solare nu va suferi de cancer de piele.
Toate foliile antiefractie sunt si antiglont?
Din nefericire, multi comercianti se folosesc de aceasta expresie pentru a pacali. O folie antiefractie NU este si ANTIGLONT. Nu exista folie antiglont oricat de groasa ar fi. Exista geamuri securizate antiglont gandite pe anumite structuri, dar folii nu exista. Folia antiefractie sau folia securizata poate sa opreasca din forta unui glont dar asta numai in anumite circumstante, daca e aplicata pe anumite tipuri de sticla si conteaza si tipul de arma cu care s-a tras, distanta, legate de arme distanta, dar in niciun caz nu are proprietati antiglont. Daca aceeasi folie antiefractie sau folie de securitate este aplicata pe un parbriz standard, acest ansamblu cu siguranta nu va opri actiunea unui glont.
Toate foliile antiefractie sunt rezistente la intemperii?
Si aici discutia trebuie nuantata. Evident ca daca vorbim de ploi torentiale, vant, lapovita sau ninsori, lucrurile sunt cunoscute. O astfel de folie iti da un plus de confort si siguranta. Dar daca vorbim de grindina cat oul de porumbel, uragane, taifunuri, atunci ajungem din nou in zona SF, doar pentru ca anumiti comercianti incearca sa-si vanda marfa prin orice mijloace. Sa va intreb altfel, daca un uragan sau o furtuna puternica poate rupe un acoperis, sau poate darama peretii unei case de lemn, credeti ca urgia naturii se va propti intr-o folie pusa pe un parbriz?
In speranta ca aceste informatii v-au fost de folos, va asteptam sa reveniti. Pana atunci ne puteti vizita si pe pagina noastra de facebook.
You must be logged in to post a comment.