A venit un an nou si urmeaza drumuri noi si cu siguranta ai in plan calatorii de afaceri prin tara. Si daca tot ajungi si prin Targoviste, iti voi da cateva repere ca sa te poti bucura de libertatea suprema la volanul unei masini inchiriate. Si poti apela la un serviciu de inchiriere auto chiar din oras. Pentru ca e important sa stii ce alegi atunci cand vorbim de automobile
Turnul Chindiei
Turnul Chindiei este un turn construit în secolul al XV-lea, în Târgoviște, care face parte din ansamblul de monumente Curtea Domnească. Turnul a fost construit de către domnitorul Vlad Țepeș, în timpul celei de-a doua domnii, inițial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază, foișor de foc, dar și pentru stocarea tezaurului. Edificiu măsoară 27 de metri în înălțime și 9 metri în diametru. Între anii 1847 și 1851, turnul a fost complet restaurat de către domnitorul Gheorghe Bibescu, forma actuală datorându-se acestuia, inclusiv înălțarea sa cu circa 5 metri față de construcția inițială.
Complexul Curtea Domneasca
Ansamblul monumental, resedinta a voievozilor Tarii Romanesti (1397 – 1714), se intinde pe o suprafata de aproape 30.000 mp. Monumente principale sunt:
Palatul domnesc (secolele XV – XVII), acum ruine; Biserica Mare (1584), cu pictura interioara (1697); Biserica Sf. Vineri (secolul al XV-lea); Casa Balasa – azilul (1656); fortificatiile (secolele XVI – XVII), acum ruine.
Complexul Mitropoliei
In 1518 Neagoe Basarab incepe zidirea mitropoliei din Targoviste. Constructia a fost terminata in 1537 in timpul lui Radu Paisie, urmasul lui Neagoe Basarab. Aceasta biserica ramane mitropolia tarii din 1520 si pana in 1688 cand se muta la Bucuresti sub domnia lui Radu Leon. Biserica este construita in stil bizantin, in caramida, cu pridvor deschis, sustinut de 12 coloane. Este in forma de cruce greaca inscrisa si este extrem de incarcata de simboluri.
Biserica Alba
Constructia apartine sfarsitului secolului XVI si este caracterizata prin dimensiuni modeste in zona unor componente precum pronaos, naos si altar. Exteriorul este impartit de un brau frumos sculptat, partea superioara fiind impodobita de panouri si medalioane pictate restaurate de Pana Hagi Avram (1885).
Manastirea Dealu
Domnitorul Radu cel Mare a hotarat construirea unui lacas de cult pe locul actualei manastiri pana la sfarsitul secolului XV. Constructia a fost inceput la 26 august 1499. Biserica nu a fost complet terminata, pictura ei urmand a fi realizata abia peste cativa ani, in timpul lui Neagoe Basarab (1512-1521).
In interiorul bisericii se afla una dintre cele mai mari necropole domnesti, incepand cu anul 1508, cand a fost inhumat ctitorul, Radu cecl Mare, si pana in 1608, anul inhumarii lui Mihai Movila; in total sunt sase morminte voievodale.
Dupa o astfel de calatorie, n-ai altceva de facut decat sa pornesti instalatia de aer conditionat si sa cauti alte aventuri.
In speranta ca aceste informatii v-au ajutat, va asteptam sa reveniti.
You must be logged in to post a comment.